Százezreket kaszál szakításuk után a sztárpár

Pénzcentrum2014. október 23. 16:00

Nem talál vevőt a 85 millióért hirdetett álomházra a volt színész házaspár, ezért kénytelenek voltak kiadni albérletbe. Becslések szerint akár 250 ezer forintot is kaszálhat így Détár Enikő és Rékasi Károly. Ugyanakkor másoknak is érdemes lehet most elgondolkodni a befektetési célú ingatlanvásárláson, hiszen nemcsak a lakásárak, de a lakáshitelek kamatai is a padlón vannak.

Kiadta albérletbe a Telkiben fekvő álomszép, háromszintes, ötszobás panorámás családi házát Détár Enikő és Rékasi Károly. A volt színész házaspár azért döntött így, mert továbbra sem találnak vevőt a 85 millió forintért meghirdetett ingatlanra. Egy ilyen hatalmas birtokot azonban senki sem hagy szívesen őrizetlenül, hiszen a kertet gondozni, a házat pedig takarítani kell. Ráadásul télen akkor is fizetni kell a fűtésért, ha éppen nem lakik senki a lakásban, hiszen nem maradhatnak fűtetlenül a falak és a vezetékek - írja a Blikk.

Kérdés ugyanakkor, hogy egy erdőszéli háromszintes, két fürdőszobás és ötszobás családi ház bérleti díja mennyi lehet. A napilapnak nyilatkozó ingatlanreferens szerint Telki az egyik legmagasabb átlag-életszínvonalú település az országban. Ide tehát csak olyan valaki költözhet, aki elit környezetben mozog. A szakember szerint havi 250 ezer forint körül már biztosan ki lehet adni egy ilyen jó helyen lévő házat.

Ennyit kaszálhatunk, ha kiadjuk a lakásunkat

Élénkül az ingatlanpiac, a lakáspiaci tranzakciók száma az idén az első félévben több mint 10 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A bérlői kereslet, illetve kínálat is nő, a lakáskiadással pedig a banki betéti kamatokat meghaladó hozam érhető el.

A tranzakciószám-növekedés mögött részben a befektetési célú vásárlások állnak, a mai lakásárakkal és bérleti díjakkal számolva ugyanis, tízéves időszakra vetítve Budapesten a panellakásoknál 7,73, míg a használt téglalakásoknál 6,78 százalékos hozam érhető el. Mindkettő meghaladja a banki betéti kamatokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ráadásul most nemcsak a lakásárak, de a lakáshitelek kamatai is alacsonyan vannak, ez a tény pedig egyértelműen kedvezhet a befektetési célú ingatlanvásárlóknak. Számításaink szerint így most nemcsak megtakarításból, de akár hitelből is érdemes most egy frekventált helyen lévő, jól kiadható lakást venni. Ha érdekel, hogy a Pénzcentrum szerint hol találhatunk most könnyedén albérlőt, és mennyi hozamot hozhat egy jó helyen lévő lakás, KATTINTS!

Címkék:
otthon, lakáspiac, albérlet, lakásbérlés,