Fontos változások a közlekedésben a hétvégén

Pénzcentrum2014. szeptember 19. 14:30

Számos rendezvény várható a hétvégén Budapesten, ezért sokfelé forgalomkotlátozásra lehet számítani. A módosított menetrendekről a közlekedési társaság honlapján is lehet tájékozódni.

A hétvégén számos rendezvényt tartanak Budapesten:

szeptember 19-étől, péntektől 21-éig, vasárnapig

Fővárosi Autómentes Hétvégét rendez a Főváros és a BKK az Andrássy úton. Ugyanebben az időben kerül sor a Nemzeti Vágtára a Városligetben, a Lánchíd és a Széchenyi tér környékén pedig az Energia Futamot, a környezetbarát járművek versenyét és seregszemléjét tartják.

Péntek este és szombat este az Operettszínház szezonnyitó rendezvényére kerül sor a Nagymező utcában, míg szombat este az Andrássy úton az Operaház tart szabadtéri programot. Mindeközben a Budai Várban a hétvégén zajlik az Édes Napok nevű gasztronómiai rendezvény. A rengeteg program számos főútvonal lezárásával jár, így már péntek estétől forgalomkorlátozásokra kell számítani a Lánchídon, az Andrássy úton, a József Attila utcában, a Széchenyi István téren, majd szombattól a Dózsa György úton is.

Ajánlott lehetőség szerint

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

kötöttpályás járatokat választani, metró- és villamosvonalakat.

A forgalomkorlátozások miatt számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul, ezért jobb indulás előtt tájékozódni a közlekedési változásokról a társaság honlapján, vagy a BKK Info alkalmazásban.

Forgalomkorlátozások:

  • Szeptember 19-én, pénteken 17:00 és 21:00 között lezárják a Nagymező utcát.
  • Szeptember 19-én, pénteken 18:00-tól 22-én, hétfőn 4:30-ig lezárjuk a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Andrássy utat, majd 22:00-től a József Attila utcát, a Széchenyi István teret és a Lánchidat. A zárás idején a fenti útvonalat észak-dél irányban a pesti alsó rakparton, az Október 6. utcánál, a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Oktogonnál és a Bajza utcánál lehet csak keresztezni.
  • Szeptember 20-án, szombaton 8:00 és 20:00 között, majd 21-én, vasárnap 8:00 és 22:00 között lezárják a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

 

Címkék:
otthon, közlekedés, bkk, Budapest, autómentes nap,