Van, ahol elengedik az árvízkárosultak rezsiszámláit

MTI2013. június 12. 14:01

Elengedi az árvízkárosultak áramszámláját a cseh állam többségi tulajdonában álló CEZ áramszolgáltató. Az intézkedés 50-100 millió korona (585 millió - 1,17 milliárd forint) bevételkiesést jelent a társaságnak.

A CEZ, amely piaci tőkeértéke alapján a közép-kelet-európai térség legnagyobb vállalata, hétfő este jelentette be, hogy háromhavi számlát enged el azoknak az árvízkárosultaknak, akiknek a házát legalább 50 centiméteres víz árasztotta el. Kedden azonban, a Petr Necas miniszterelnökkel folytatott megbeszélést követően Daniel Benes vezérigazgató már arról tájékoztatott, hogy a 10-50 centiméteres vízkárral szembesülő háztartások is egyhavi díjelengedésben részesülnek.

A CEZ vezérigazgatója jelezte, hogy az intézkedés 50-100 millió korona (585 millió - 1,17 milliárd forint) bevételkiesést okoz majd.

Csehországban június eleje óta van árvízi készültség, miután a jelentős esőzések hatására több folyó is megáradt. A hatóságok hétfőn tizenegy áldozatot tartottak számon, négy ember eltűnt. Az áradások első hullámát követően, csütörtökön kiadott kormányzati becslések szerint 20 milliárd koronás kárt (mintegy 233 milliárd forint) okoztak az áradások.

 

Címkék:
energia, rezsi, rezsicsökkentés, árvíz, áradás,