Bicskanyitogató: a lakókkal fizettetnék ki az állami támogatást

Pénzcentrum2013. március 11. 10:02

A tatabányai kertvárosi lakótelepen élőktől hajtaná be az építő cég a hőszigetelésre megítélt, de az állam által át nem utalt támogatás összegét - írja a Népszabadság.

A lap hétfői számában a Szent György utca 52. alatti társasház egyik lakója elmondta, hogy bírósági idézést kaptak, mert a társasház nem utalta át az Europlast Team Kft.-nek a társasház teljes hőszigetelésért és fűtéskorszerűsítésért járó összeg egy részét.

A 34 lakásos ház 2009-ben nyert el állami támogatást hőszigetelésre és fűtéskorszerűsítésre. A lakóknak 40 százalékos önrészt kellett vállalniuk, ehhez 30-30 százalékot ígért az önkormányzat, illetve az állam. Az önkormányzat a pénzt átutalta, az 5,1 millió forintos állami támogatás azonban még nem érkezett meg.

A ház által a pályázat lebonyolításával megbízott cég képviselője szerint a csúszás egyik oka lehet, hogy az állami támogatásokat intéző állami szervezetet többször is átszervezték, most az Építésügyi Minőség-ellenőrző Innovációs (ÉMI) Nonprofit Kft.-hez tartozik. Az ÉMI többször küldött hiánypótlási felhívást a társasháznak, de ezek inkább az időhúzást szolgálják - mondta a szakember. Hangsúlyozta: nincs hivatalos indoka, hogy az állam miért nem utalta át a megítélt támogatást. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az állami támogatásról szóló szerződésben nincs határidő a támogatás folyósítására.

 

Címkék: