Búcsúzna Miskolc a fészekrakóktól

MTI2013. február 15. 09:07

Szociális célú városrehabilitációval és újszerű felzárkóztatási stratégiával igyekeznek megteremteni a békés együttélés feltételeit Miskolcon az Avas lakótelepen, ahonnan a rendbontókat kilakoltatják - írta a Magyar Hírlap.

A lap pénteki számában azt írta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a kilakoltatást tartja az egyetlen hathatós megoldásnak, így bizonyos antiszociális "fészekrakóknak" a hatósági ellenőrzéseket követően ezzel kell számolniuk április 15-től. "Szeretnénk megvédeni a miskolci polgárokat a rendbontóktól" - mondta lapnak a polgármester.

Kriza leszögezte, az adott bérlemény kiürítése már egy folyamat vége, amelyre abban az esetben kerülhet sor, ha semmiféle fizetési hajlandóság nem mutatkozik az egyén részéről, s hosszú éveken keresztül halmoz fel adósságot.

Az érintett társasházak antiszociális lakói esetében a helyzet meglehetősen bonyolult. A rendbontók, a jelentős tartozást felhalmozók javarészt a hajdani, "fészekrakó visszaélések" által saját lakáshoz jutott családok, de vannak önkormányzati bérlakásokban élők, valamint időről időre felbukkannak az önkényes lakásfoglalók is. Az avasi városrészen összesen 273 érintett lakás van, ezekből a közelmúltban mintegy ötvenet kiüríttetett a város.

Címkék:
avas lakótelep,