Átláthatóbbak lehetnek a közüzemi számlák

Pénzcentrum2013. január 16. 10:05

Az közüzemi számlák könnyebb átláthatósága érdekében az év végéig 28 jogszabály is módosulhat - hangzott el a Duna TV Híradóban.

Az érthetőbb közüzemi számlák érdekében törvénymódosításokat hajtana végre a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport. Németh Szilárd, a "rezsikommandó" fideszes vezetője ma egyeztetést kezd a Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetőjével. Véleménye szerint ugyanis nem lehet tudni, hogy köbméterben vagy kilojoule-ban számláznak. Még az sem követhető, hogy mi a számlázás alapja, ez attól függ, hogy mit szeretne a gázszolgáltató - mondta Németh Szilárd, aki szerint ez a gyakorlat egyáltalán nem felel meg fogyasztóvédelmi szempontból a törvénynek.

Ugyanakkor Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltató cégének kommunikációs vezetője szerint a sok tétel cége számára is teher, de törvény kötelezi őket arra, hogy milyen és mennyi adatot kell feltüntetniük. "Ha a felével kevesebb kötelező adat lenne a számlán, akkor sokkal érthetőbb, átláthatóbb lenne mindenki számára" - nyilatkozta Pánczél Andrea, a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. kommunikációs igazgatója.

Év végéig 28 jogszabály is módosulhat a könnyebb átláthatóság érdekében. Az első egyszerűbb számlák jövő év elején készülhetnek el.

 

Címkék: