Rezsicsökkentés: az éjszakai áramra nem jár a 10 százalék

Pénzcentrum2013. január 4. 18:01

Nem mindenhol éri el az áramszámlák csökkenése a 10 százalékot, csalódniuk kell például azon takarékos fogyasztóknak, akik már korábban - önszorgalomból - áttértek az úgynevezett két zónaidős tarifára.

A január 1-jétől érvényes lakossági, egyetemes szolgáltatásbeli áramtarifákat több szolgáltató − így például az Elmű és az EDf Démász − is ismerteti honlapján. Ezek alapján az energiaárak, valamint az elosztói, illetve rendszerhasználati díjak egyöntetű csökkenésének eredményeképp hozzávetőleg 10,1 százalékkal mérséklődnek a bruttó áramdíjak a korábbiakhoz képest − legalábbis az egy zónaidős tarifáknál.

Az Elmű-Émász csomagját két zónaidős mérőórával rendelkező lakossági fogyasztók vehetik igénybe, s jelentős megtakarítást érhetnek el az éjszakai időszakban, amennyiben éjszaka működő villamos berendezést üzemeltetnek. Az ő esetükben a bruttó (csúcs- és völgyidőszaki) áramdíj mindössze hozzávetőleg 4,1, illetve 5,4 százalékkal mérséklődik januárban. Vagyis csúcsidőszaki fogyasztásukért − összehasonlítva az egy zónaidős, A1-es árszabással − idén januártól az eddigieknél nagyobb prémiumot kell fizetniük, illetve jelentősen zsugorodik az éjszakai vételezés árelőnye is.

 

Címkék:
edf démász,