Eladó a legendás magyar színésznő budai villája

Pénzcentrum2012. szeptember 16. 13:00

Közel 40 millió forintért most bárki beköltözhet a legendás magyar primadonna, Fedák Sári Hűvösvölgyi villájába.

Bár a közel 40 milliós irányár nem tűnik kevésnek (közvetítőtől függően 34,9-39,9 millió forint között hirdetik - szerk.), ezért az összegért mindössze egy 86 négyzetméteres lakást kapunk a 20. század egyik legünnepeltebb művészének, Fedák Sári egykori villájában. A földszinti ingatlanban egyébként, melyet már évek óta árulnak jelenleg egy iroda működik, de egy kis átalakítást követően lakáscélra is hasznosítható.


A városi legendák szerint a házat egyébként nyaralónak használta az ünnepelt primadonna, illetve a vele néhány évig házasságban is élő író, Molnár Ferenc. A ház kialakítása mindazonáltal igencsak megváltozott - a villában jelenleg 10 lakás található. A művésznőre azonban még mindig emlékeztet az udvarban elhelyezett Fedák-szobor. Mindemellett a villa mostanra sokat vesztett régi vonzerejéből. A hirdetés tanúsága szerint állaga karbantartott, de igazi, régi pompájának visszaállításához általános felújításra lenne szükség.

Fedák egyébként híres volt a nagyszabású beruházásairól. 1904-ben például birtokot vásárolt és kastélyt építtetett Tótszerdahelyen, ahol a színházi évadok után pihent és gazdálkodni is próbált, innen ered "agrárius primadonna" elnevezése. Élete alkonyán ugyanakkor már nyoma sem volt egykori gazdagságának. Miután politikai nézetei miatt eltiltották a színpadtól egy elhagyott, egyszobás házban lakott Nyáregyházán, a falu végén.

 

Címkék: