Kopogtat a kutak ajtaján az 500 forintos dízelár

Pénzcentrum2012. szeptember 10. 14:28

Nyolc forinttal emeli szerdától a benzin, négy forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi listaárát a MOL. A legdrágább töltőállomásokon így 470 forint felett lehet a benzin és a gázolaj ára is.

Szerdától bruttó nyolc forinttal emeli a MOL a benzin és négy forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 420,6, a gázolajét pedig bruttó 423,7 forintért adja majd a kiskereskedőknek.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (8 Ft-os benzinár és 4 Ft-os gázolajár emeléssel) szembesülhetnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 443-444 forintos, a gázolajat pedig 444-445 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd, de a legdrágább töltőállomásokon 470 forint felett lesz a benzin és a gázolaj ára is.

A benzin április végén már a 454, a gázolaj pedig január végén a 450 forintos magasságokban is járt, vagyis bár egyre közelebb vagyunk a rekordszintekhez, de még mindig nem kapaszkodtunk új magasságokba.

 

Címkék: