Eladó a legendás sztár bécsi luxuslakása

Pénzcentrum2012. április 7. 17:08

Több mint 350 millió forintért eladó az egykori legendás pop- és rocksztár, Falco bécsi luxuslakása, mely néhol még őrzi a tragikus sorsú zenész nyomait.

Közel 370 millió forintért eladó az 1998-ban autóbalesetben elhunyt egykori pop- és rocksztár, Falco Bécs-Hietzingerben álló 350 négyzetméteres tetőteraszos luxuslakása, mely még ma is őrzi az egykori sztár néhány relikviáját. Többek között a házban található a legendás zenész zongorája is.


A 350 négyzetméteres rezidenciát két összenyitott lakásból alakították ki, s saját lift is tartozik hozzá. A bécsi lakásban - már csak méreteiből adódóan is - természetesen minden luxus megtalálható. Így helyet kapott benne egy könyvtár, egy hatalmas szauna, külön mosókonyha, sőt még két napfényes tetőterasz is. A luxusról árulkodik továbbá, hogy számos belsőépítészeti elem ma is őrzi az eredeti aranyborítást.


Falco egyébként egy évvel Katrina nevű lánya születése előtt vásárolta a luxusapartmant 1986-ban. A lakás akkor 16 millió Schillinget kóstált; ez ma nagyjából 1,16 millió eurónak (348 millió forint) felel meg. Így igencsak jutányosnak mondható az 1 millió 230 ezer eurós (369 millió forint) jelenlegi irányár.


Arról nem is beszélve, hogy osztrák lapértesülések szerint az irányár honlaponként más és más, így akár lehet még találkozni kedvezőbb ajánlatokkal is. Az aktuális tulajdonos egyébként Roger Seunig, akinek apja, Ronnie Seunig Falco jóbarátja, és mentora volt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Falco, polgári nevén Hans Hölzel 1998. február 6-án, 40 évesen veszítette életét autóbalesetben a Dominikai Köztársaságban. Legnagyobb sikerét 1985-ben ünnepelte, amikor a Rock Me Amadeus című dalával az amerikai slágerlisták élére jutott. Az énekes idén lenne 55 éves.

 

Címkék: