Újabb moratórium: nem kapcsolják le a fűtést az ünnepekre

Pénzcentrum2011. december 19. 12:34

Az ünnepi időszak alatt több száz otthonban nem kapcsolja ki a gázszolgáltatást az ország 10 megyéjében és Budapesten a FŐGÁZ, azon ügyfeleinél, ahol a tartozások mértéke miatt esedékes lenne - tájékoztatta lapunkat a szolgáltató.

A FŐGÁZ önkéntesen vállalta az átmeneti türelmi időszakot 2011. december 19-től 2012. január 3-ig szolgáltatási területén, Budapesten és 10 megyében. A kikapcsolási moratórium nem csak a védett fogyasztókat érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akik elmaradtak a számlájuk rendezésével 60 napon túl, így számukra is biztosított lesz az otthon melege ebben az időszakban.

A felfüggesztési moratórium csak a FŐGÁZ szolgáltatási területén és a FŐGÁZ ügyfeleire érvényes és csak a lakossági ügyfelekre vonatkozik.

Korábban az E.ON csoport is azt közölte, hogy az ünnepekre való tekintettel 2011. december 15-től 2012. január 6-ig felfüggeszti a számlatartozás miatti kikapcsolást. A vállalás mind az áram-, mind a gázszolgáltatást igénybe vevő lakossági ügyfelekre vonatkozik.

Címkék: