Hiába csökkentik a dízel árát, a benzin továbbra is olcsóbb marad

Pénzcentrum2011. december 12. 14:34

Szerdától bruttó 3 forinttal csökkenti a MOL a gázolaj és szinten tartja a benzin nagykereskedelmi listaárát. Bár a gázolaj árelőnye a benzinhez képest csökken, az még így is jelentős mértékűnek mondható.

Szerdától bruttó 3 forinttal csökkenti a MOL a gázolaj nagykereskedelmi listaárát, a benzinét pedig változatlan szinten hagyja. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 377,5, a gázolajét pedig bruttó 409,2 forintért adja majd.

 


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással szembesülnek majd a gázolaj (-3 Ft) esetében szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 394-395 forintos, a gázolajat pedig 425-426 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

Múlt héten a benzin dollárban mért jegyzésára emelkedett, így köszönhetően a forint árfolyamának erősödésének, végül nem került sor a hazai árak emelésére. A gázolaj esetében viszont már a dolláros jegyzésár is csökkent, amire a hazai fizetőeszköz erősödése csak rásegített.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: