Mégsem lesz hideg az iskolapadokban

Pénzcentrum2011. december 6. 09:52

Egy közintézményben sem kellett megszakítani az energiaellátást a magas kintlévőségek miatt a Dalkia Energia Zrt. szolgáltatási körében. A szolgáltató korábban közleményben tudatta, hogy december 1-től több helyen is korlátozásokat kénytelen bevezetni az önkormányzatok magas tartozásai miatt.

A Dalkia közleményben tudatta, hogy a múlt héten bejelentett ellátási korlátozások életbelépése előtt megállapodás született a kintlévőségekről szinte valamennyi érintett intézmény illetékesével.

A múlt hét folyamán 13 intézménynél helyezte kilátásba december 1-i hatállyal a szolgáltató a hőszolgáltatás korlátozását, vagy felfüggesztését a lejárt és ki nem fizetett számlák miatt. "Az ultimátum lejárta előtt szinte minden érintett fenntartó szervezettől megnyugtató ígéretet kaptunk a hátralék rendezésének üteméről, így ezen megállapodások birtokában a szolgáltatás természetesen megszakítás nélkül folytatódott. Két intézménynél a tárgyalások elhúzódása miatt elindult a meleg víz korlátozás, de köszönhetően a sikeres egyeztetésnek, rövid időn belül mindenhol visszaállhatott a szolgáltatás." - jelentett be Asztalos Andrea, a Dalkia Energia Zrt. kommunikációs igazgatója.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkársága nemrég egy javaslatot nyújtott be a törvényhozás elé, amelynek értelmében az egészségügyi, a bentlakásos szociális, valamint az alapfokú oktatási intézményeket "védendő fogyasztói" kategóriába sorolnák. Amennyiben a módosítás támogatást nyer, akkor a fent említett intézményekben október 15. és április 15. között nem lehet majd megszakítani az energiaellátást (gáz, hő és áram esetében egyaránt).

Címkék:
bentlakásos iskola,