Csalással próbálják meg elhappolni a FŐGÁZ ügyfeleit

Pénzcentrum2011. november 4. 14:44

Ismeretlen személyek földgázszolgáltató-váltásra vonatkozó meghatalmazást iratnak alá a FŐGÁZ Zrt. nevében - derül ki a társaság mai napon kiadott sajtóközleményéből. Bár a Pénzcentrum.hu információit nem erősítette meg a társaság, azonban elképzelhető, hogy az akció hátterében a FŐGÁZ Zrt. versenytársai állnak.

A közlemény szerint ismeretlen személyek a FŐGÁZ Zrt. nevében otthonukban felkeresik az társaság ügyfeleit és személyes adataikra, illetve gázszámlatartozásukra vonatkozó kérdéseket tesznek fel. A társaság információi szerint a hívatlan látogatók rögzítik az ügyfelek egyes személyes adatait, kedvezményt kínálnak a gázdíjból, elkérik az utolsó számlalevelet vagy a gázdíj befizetését igazoló sárga csekket, majd általuk igazolásnak nevezett, de ténylegesen földgázszolgáltató-váltásra vonatkozó meghatalmazást iratnak alá olyan ügyfelekkel is, akiknek ténylegesen nincs szándékában, hogy más gázszolgáltató földgázellátását vegyék igénybe.

Nagy kérdés azonban, hogy kinek az érdekében állhat elhappolni a FŐGÁZ ügyfeleit. Ugyanakkor lapunk információi szerint egyértelműen felmerül annak a lehetősége is, hogy az akció mögött a társaság versenytársai húzódnak meg, akik így próbálnak meg új ügyfeleket toborozni. A FŐGÁZ Zrt. a Pénzcentrum.hu kérdésére elmondta: Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják felvetésünket, s amint bővebb információkkal rendelkeznek, értesítik szerkesztőségünket.

A gázszolgáltató munkatársaival, vagy az általuk megbízott személyekkel ugyanakkor a társaság ügyfelei alapvetően csak a gázmérő ellenőrzése, mérőleolvasás, valamint mérőcsere során, esetleg hibaelhárításkor találkozhatnak személyesen. A társaság munkatársai minden esetben sorszámozott, fényképes azonosítóval, és a társaság megbízólevelével igazolják magukat. A leolvasás pedig egy-egy felhasználási helyen minden évben szinte napra pontosan ugyanakkor történik, amelynek időpontja az ügyfeleknek megküldött elszámoló számlán található.

 

Címkék: