Titokban döntöttek, bármilyen adót kivethetnek a jövőben - a hét hírei

Pénzcentrum2011. október 23. 18:47

Ismét izgalmakban gazdag hetet tudhatunk magunk mögött. Az év 42. hetén elkalauzoltuk olvasóinkat Ócsára, ahol a friss hírek szerint aligha fog mintaértékű szociális bérlakás-együttes épülni. Megismertettük olvasóinkkal a 2012. évre tervezett adótörvény-módosítási csomagot, melyből kiderült, hogy bármilyen adót kivethetnek majd a jövőben. Megmutattuk, hogyan alakul a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarend, megírtuk, mikor nyílik az új magyar üzletlánc első boltja, és azt is, kik kaphatnak jövőre bérkiegészítést. Ezek a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

Titokban döntöttek: ide költöztetik magyar családok százait
Szinte a teljes média kizárásával, titokban hirdették ki az ócsai szociális bérlakás-együttes beépítési és környezetalakítási javaslatára kiírt ötletpályázat nyertes alkotását. Bár a kormány nem titkolt terve, hogy a beruházás végeredménye egy mintaértékű lakóegyüttes legyen, azonban a legfrissebb hírek szerint - melyekre korábban a Pénzcentrum.hu is felhívta a figyelmet - ez aligha fog megvalósulni.

Jön az új magyar üzletlánc első boltja
Október végén nyílik az első magyar kézműves nagykereskedés: a budapesti üzletben leginkább kis cégek, családi vállalkozások hazai termelésű, minőségi élelmiszereit árulják majd. Ismét lesz Kézműves Magyar Ízek Vására is.

Jöhet a kapuadó, füstadó, útadó, asztaladó

Az önkormányzatok fantáziájától és rászorultságától függően bármilyen adót kivethetnek a jövőben - derül ki a 2012. évre tervezett adótörvény-módosítási csomagból. Szakértők azonban figyelmeztetnek, hogy csak úgy érdemes új adót kiszabni, ha azt legalább az arra kötelezettek 95 százaléka befizeti.

8 hosszúhétvége jövőre! Ezeken a napokon nem dolgozunk
A napokban a Magyar Közlönyben megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarendről. Jövőre öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket - igaz, ezeket előbb-utóbb le is kell dolgozni. A nagy nyertesek a szállodák lehetnek.

Nike: új boltok a régiek helyett Magyarországon

Az elmúlt hónapokban több Nike-márkabolt is bezárásra kényszerült Magyarországon. Sokatmondó, hogy - információink szerint- az elmúlt évek egyik legnagyobb kiskereskedelmi fejlesztésének számító KÖKI Terminál plázában sem lesz márkaboltja a sportruházati cégnek.

Olcsó forinthitel mindenkinek? Kinek mennyi kamattámogatás jár?
Újragondolt kamattámogatási rendszert vezetne be a kormány jövőre. Három különböző arányban a referenciakamathoz kötött támogatást kaphatnak a lakásvásárlók, hitelcéltól, gyermekszámtól függően. A legnagyobb támogatás az új lakást vásárló, vagy építő 3 gyerekes családoknak járhat, a legkevesebbet a használt lakást választók kaphatják. A támogatás kihasználásához magas kereset sem szükséges, amennyiben a család havi nettó keresete eléri a 150 ezer forintot már kihasználható a kamattámogatás teljes mértéke.

Így nézne ki jövőre a bérkompenzáció! - Te is pórul járhatsz
A bruttó béremelés miatti munkáltatói költségnövekedés ellentételezésére, nem pedig a nettó keresetcsökkenés elkerülésére helyezi a hangsúlyt a jövő évi kedvezőtlen adó- és járulékváltozások hatásának kompenzációjakor a kormány. Ez a rendszer azonban egyáltalán nem nyújt 100 százalékos garanciát arra, hogy 2012-ben senkinek nem csökken a nettó jövedelme.

Címkék: