Anyucin és apucin élősködik a fél ország + szavazás

Pénzcentrum/MTI2011. szeptember 24. 10:31

Annyira nem akar kiröppenni a családi fészekből egy 41 éves "fióka" Olaszországban, hogy szülei a hatósággal próbálják kitenni a szűrét. Bár meglepőnek tűnhet a történet, azonban hazánkban is egyre inkább kitolódik az az életkor, mikor a fiatalok elhagyják az oltalmat nyújtó családi fészket.

Itáliában nagyon gyakori, hogy felnőtt, sőt középkorú férfiak még mindig a szüleikkel élnek. Az olasz társadalom az ilyen férfiakat óriáscsecsemőnek gúnyolja. Ez a helyzet azzal a velencei házaspárral is, akiknek sarja 41 esztendősen még mindig nem költözött el.

A szülők végső megoldásként jogi úton próbálják kitessékelni "gyermeküket". Kérelmükben elpanaszolták, hogy fiuknak jó állása van, önállóság helyett mégis az ő nyakukon él, ruháit anyjával mosatja, vasaltatja, és elvárja, hogy főzzenek rá.

A férfi figyelmeztető levelet kapott egy ügyvédtől, és abban hat napot szabtak meg számára, hogy elköltözzön. Ha nem teszi, megindul ellene a hivatalos eljárás: szülei hatósági védelmet kapnak fiukkal szemben.

Magyarországon is egyre inkább kitolódik az elköltözés

Bár lehet, hogy sokan megmosolyogják az olasz család történetét, azonban hazánkban is egyre gyakoribbak az ehhez hasonló esetek; egyre jobban kitolódik a kamaszkor, a szülőktől való leválás egyre később következik be.


survey software


Egy a közelmúltban készült kutatás eredményei szerint a 25-35 éves budapesti fiatalok mintegy fele nem tudja, nem képes magát eltartani, és bár pszichológiailag, morálisan, jogilag felnőttek, biztos egzisztencia, állás, és saját otthon híján még mindig a szülői fészekben élnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ugyanakkor gyakori gond az is, hogy a fiatalok nem ismerik a "való világot", nem tudnak bánni a pénzzel, nincsenek tisztában az árakkal, és ügyetlenül mozognak a legalapvetőbb gyakorlati dolgokban is.

Sokan ugyanakkor tudatosan készülnek a felnőtt létre, és várják a bebocsáttatást, de az idősebb generáció nehezen nyit ajtót. Ezzel is magyarázható, hogy egyre inkább elnyúlik a felsőfokú tanulmányok ideje, egyre többen "gyűjtik" a diplomákat, keresik az utakat.

 

 

Címkék: