Nagycsaládosok figyelem: módosították a gázár-támogatást

Pénzcentrum2011. június 6. 15:02

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter módosította a nagycsaládosok gázár-támogatásáról szóló miniszteri rendeletet, így a jövőben a gázár-támogatás szempontjából is nagycsaládosnak minősül minden olyan háztartás, amelyben a jogosult legalább három gyermeket figyelembe véve részesül családi pótlékban. Az államkincstár a folyamatban lévő fellebbezéseknél már ennek alapján jár el.

A jövőben a gázár-támogatás szempontjából is nagycsaládosnak minősül minden olyan háztartás, amelyben a jogosult legalább három gyermeket figyelembe véve részesül családi pótlékban.

A gázár-támogatási kérelmek elbírálásánál az államkincstár a miniszteri rendelet szövegét eddig szűkítve értelmezte, csak azt vette figyelembe, hogy az igénylőnek hány gyerek után fizetik a családi pótlékot, azt viszont nem, hogy hány gyermekre figyelemmel állapították meg annak mértékét.

Az államkincstár a folyamatban lévő fellebbezési eljárások során már a módosításnak megfelelő jogértelmezés alapján jár el, és az első fokon elutasított kérelmeket is ennek megfelelően fogják felülvizsgálni.

 

Címkék: