Visszatekert villanyórákkal bukott le több fogyasztó

MTI2011. május 19. 18:02

Már 10 ezer forintért találhatunk villanyszerelőket, akik hajlandóak visszatekerni villanyóránkat. Bár ezzel nemcsak ők, hanem a fogyasztók is kockázatot vállalnak, hiszen mindkét fél ellen eljárás indulhat.

Visszatekert villanyórákat találtak egy az áramlopások felderítésére indított akcióban Csenger környékén; a bűncselekményekkel két villanyszerelőt gyanúsítanak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.A rendőrség és a szolgáltató cég által tartott razzián a szakemberek több olyan mérőórát találtak, amelyeket illegálisan visszatekertek, majd a levágott eredeti plomba helyett hamisítottat helyeztek vissza - ismertette Fülöp Gergely. Az okozott kár az elsődleges adatok szerint több százezer forint.

A százados tájékoztatása szerint a lopás és bélyeghamisítás bűntette miatt kihallgatott 45 éves csengeri és a 49 éves fehérgyarmati villanyszerelő fejenként néhány tízezer forintért végezte el a törvénytelen beavatkozást a város környékén. A gyanúsításban eddig öt ilyen eset szerepel, de a felderített bűncselekmények száma valószínűleg tovább bővül.

A villanyóráikat visszaállíttató fogyasztók büntetőjogi felelősségét szintén vizsgálja az eljárást szakértők bevonásával folytató Mátészalkai Rendőrkapitányság - tette hozzá a szóvivő.

Címkék: