CIB: környezetvédelemből jeles

Pénzcentrum2011. március 9. 21:02

A világ legnagyobb klímavédelmi eseményéhez csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján fél kilences kezdettel egy órára lekapcsolják a világítást.

Idén is csatlakozott a CIB Csoport a WWF nemzetközi klímavédelmi kezdeményezéséhez, a Föld órájához. Ennek értelmében a bank 2011-ben is vállalja, hogy a Föld órája alatt központi épületei külső megvilágítását lekapcsolja, ahol ez technikailag megoldható. A demonstratív akcióval az ügyfelek és a munkatársak figyelmét is szeretnék ráirányítani a klíma- és környezetvédelem fontosságára.

A világ legnagyobb klímavédelmi eseményéhez csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján (idén március 26-án) 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást. Így tesz a CIB Csoport is, amikor központi épületeinek külső megvilágítását (ahol ez technikailag megvalósítható) lekapcsolja erre az időre. Az akcióba a munkatársakat és honlapjukon keresztül az ügyfeleiket is szeretnék bevonni, melynek eredményességéről ugyanott be is fognak számolni.

A Föld órájához csatlakozás azonban csak az egyik - ugyan látványos és demonstratív - eszköze annak a tevékenységnek, amelyet a pénzintézet a környezet megóvásáért, a környezeti ártalmak csökkentéséért folytat, amelyet az alábbiak is tanúsítanak:

- A társaság budapesti irodaházainak tetején működő napkollektorokkal 2009-ben 2-3 átlagos családi ház éves gázfogyasztásával megegyező fölgáz mennyiséget lehetett megtakarítani.

- A pénzintézet elektronikai hulladékait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat társadalmi vállalkozásként működtetett elektronikus hulladék feldolgozó telepén dolgozzák fel, amely a környezeti hatóságok engedélyével egy társadalmilag és gazdaságilag is hátrányos helyzetben lévő kisvárosban, Tarnabodon működik. A telep amellett, hogy fontos környezeti célokat valósít meg, munkahelyet is teremt hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak.

- 2009-ben már a keletkezett összes papírhulladék több mint felét, 26 tonna papírt adtak le újrahasznosítás céljából, melyből 23 tonna "újrapapír" hasznosult.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- Az energiatudatos működésnek köszönhetően az egy főre eső energiafelhasználás évről évre csökken társaságnál.

- Tavaly kerékpárkölcsönző programot indítottak a munkatársak városi közlekedéséhez, a központi épületeknél, valamint több fővárosi és vidéki bankfiókjuknál pedig biciklitárolókat építettek ki.

 

Címkék:
papírhulladék,