Ufók lopták az áramot Pécsett?

Pénzcentrum2011. március 4. 14:02

A napokban áramlopáson értek tetten egy családot Pécsett. A családfő nem érti mi történhetett, szerinte valaki bekötötte hozzájuk az áramot.Hazánkban a szolgáltatók energiaellenőrzési csoportokat működtetnek, amelyek a lakossági/üzleti fogyasztók áramlopásaira specializálódtak. Az áramkommandó tagjai meghatározott módszer szerint ellenőriznek.

A pécsi család villanyoszlopról lopta az áramot. A házban nem volt mérőműszer, mégis több elektromos fűtőtest, sütő, hűtő, mosógép és számos szórakoztató berendezés működött, a jelek szerint télire is elektromos fűtést terveztek - értesült a pecsistop.hu.

A hírportál úgy tudja, a családfő értetlenül állt a dolog előtt, azt mondta, nem tudja, hogyan történhetett, és hogy ki kötötte be hozzájuk az áramot. A kár mértéke egyelőre nem ismert, az ügyben lopás miatt indult büntetőeljárás.

Komoly veszélyeket rejt

Magyarországon sokan figyelmen kívül hagyják a veszélyeket és saját hasznukra megpróbálnak rácsatlakozni a hálózatra. A kockázatok ellenére ilyen visszaélések minden fogyasztói rétegben előfordulnak. A mélyszegénységben élők mellett a leggazdagabbak is lopják az energiát, például medencét fűtenek vele, vagy garázsfeljárójuk fűtését biztosítják illegális módszerekkel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hazánkban a szolgáltatók energiaellenőrzési csoportokat működtetnek, amelyek a lakossági/üzleti fogyasztók áramlopásaira specializálódtak. Az áramkommandó tagjai meghatározott módszer szerint ellenőriznek.

Az E.ON-nál például 300-nál is több ellenőr dolgozik az energiatolvajok megfékezéséért, akik éves szinten közel 14 milliárd forintos kárt okoznak. A felderítésben részt vesznek a fogyasztók is, mivel egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a lakossági bejelentések az ellenőrzések során.

Címkék: