Kiderültek a távhődíjak - íme a számok

Pénzcentrum2010. november 17. 11:32

A FŐTÁV Zrt. közzétette a 2010. III. negyedévi energia-beszerzési költségek alapján számított, 2010. december 1-jétől érvényes új távhőszolgáltatási hődíjakat.

A hődíjak változása a lakossági felhasználókat nem érinti, mivel a Fővárosi Közgyűlés a lakossági (háztartási) célú felhasználók hődíjait Tarlós István és további 4 fővárosi képviselő javaslatára az 1470/2010. (VIII.26.) számú határozatában 2010. augusztus hónapban befagyasztotta. FŐTÁV Zrt. ennek alapján a lakossági távhőfogyasztóknak továbbra is a 2010. július 1-jétől alkalmazott - a hatóságinál 12-17%-kal alacsonyabb - hődíj-tételeket érvényesíti.

A moratórium fenntartása egy átlagos lakossági fogyasztó esetében az év végéig mintegy 5-8 ezer forint megtakarítást jelent a hődíjban. A moratórium meghosszabítása a Főtáv Zrt. - a rendelet szerinti - következő árképzési javaslatáig, illetve a távhődíjak felülvizsgálatának befejezéséig tart.

Budapest Főváros Közgyűlésének "a lakossági távhőszolgáltatási díjakról, az áralkalmazási és díjfizetési feltételekről, valamint a távhőszolgáltatási csatlakozási díjakról" megalkotott - többször módosított - 84/2005.(XII.16.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: R.) 4/A. § (4) bekezdése alapján Főtáv Zrt. közzé teszi a fővárosban 2010. december 1-jétől érvényes lakossági (háztartási) célú hatósági távhőszolgáltatási hődíj-tételeket.

A háztartási célú távhőszolgáltatásért fizetendő távhőszolgáltatási díjakért kattints ide!

2010. III. negyedévi energia-beszerzési költségek alapján a lakossági (háztartási) célú hatósági hődíj-tételek 2010. december 1-jétől minimális mértékben (+2 és -5 Ft között) változnak. Mivel azonban a Fővárosi Közgyűlés a lakossági (háztartási) célú felhasználók hődíjait az 1470/2010. (VIII.26.) számú határozatában befagyasztotta, így FŐTÁV Zrt. változatlanul a 2010. július 1-jétől alkalmazott hődíj-tételeket érvényesíti.

Budapest Főváros Közgyűlésének "a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény egyes rendelkezéseinek Budapest főváros területén történő végrehajtásáról" megalkotott 83/2005.(XII.16.) önkormányzati rendelete alapján Főtáv Zrt. közzé teszi a 2010. december 1-jétől érvényes nem lakossági (nem háztartási) célú távhőszolgáltatási hődíj-tételeket.

A 2010. III. negyedévi energia-beszerzési költségek alapján a nem lakossági (nem háztartási) célú hődíj-tételek 2010. december 1-jétől nem, illetve minimális mértékben - 5 és 7 Ft-tal - csökkennek. Az alapdíjak nem változnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az áralkalmazás és a díjfizetés feltételei megegyeznek Budapest Főváros Közgyűlésének "a lakossági távhőszolgáltatási díjakról, az áralkalmazási és díjfizetési feltételekről, valamint a távhőszolgáltatási csatlakozási díjakról" szóló 84/2005. (XII.16.) önkormányzati rendeletében, továbbá a társaság üzletszabályzatában foglalt feltételekkel.

Forrás: FŐTÁV Zrt.


Címkék: