Gázáremelés: ma minden eldől?

Pénzcentrum2010. november 17. 08:32

A kormány ma dönthet a gázáremelésről. A szolgáltatók 10% feletti tarifanövekedést szeretnének, míg a kormány az infláció alatti egyszámjegyű emelésre lenne hajlandó rábólintani. Lehet, hogy a gáznál is megjelenik a kétblokkos tarifarendszer - írja a Népszabadság.

A napilap értesülési szerint Bencsik János energiaügyekért felelős államtitkár hétfőn találkozott a Magyar Energia Hivatalban a gáztársaságok képviselőivel, ahol az egyeztetés nem hozott konszenzusos megoldást. A kormány egyszámjegyű emelést engedélyezne, miközben a szolgáltatók 10% feletti emelést szeretnének elérni a lakossági fogyasztók esetében.

Mint ismeretes a kormány még június végén ármoratóriumot hirdetett a lakossági energiaárakra, aminek következtében az egyetemes szolgáltatásban érvényes gázárak utoljára április 1-én változtak (emelkedtek).

A napilap írása szerint felmerült egy olyan ötlet is a tárgyalásokon, hogy csak az átlagos éves fogyasztásnak megfelelő 1200 köbméter felett emelkedne a tarifa, míg az ez alatti mennyiség esetében változatlan maradna. Ugyancsak szóba került az is, hogy már decembertől emelkedhetnének a díjak.

 

Címkék: