Drágulhat az energia

Pénzcentrum2010. november 9. 09:02

Több ezer forinttal emelkedhetnek a számlák, ha a kormány feloldja a nyár óta hatályos áremelési stopot. Orbán Viktor vasárnap nyilatkozott a Hír Televíziónak az energiaár moratórium esetleges megszűnéséről - írja a Napi Gazdaság.

A szolgáltatók mindenképpen indokoltnak tartanák a drágulást a szektorra kivetett válságadó és az importárak emelkedése miatt. Már az idén is emelni kellett volna, és az árak befagyasztása milliárdos bevétel kiesést jelentett a társaságoknak.

A kormány jelenleg Oroszországgal tárgyal a földgázszállításról, és a megbeszélések utána az sem kizárt, hogy számunkra kedvezőbb megállapodás jön létre. A térségben már minden ország megkötötte az új egyezséget az orosz féllel. 

Barta Judit, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója szerint már az idén indokolt lett volna a 10 százalék körüli energia-áremelés. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Témába vágó hír még, a Robin Hood adó további két évig (2013. január elsejéig) történő maradása. Az indoklás szerint a távfűtött lakóépületek és lakások energiatakarékossági felújításának finanszírozását fedeznék az adóból.


 

Címkék: