Új magyar rekord: félmilliós gázszámla NYÁRON!

Pénzcentrum2010. október 14. 13:02

Geczó László nyírpazonyi lakos nyári idénymunkája előtt a családi házban leolvasta a gázórát, bediktálta az óra állást, majd amikor hazatért, kiderült, hogy már ki is kötötték a szolgáltatást, holott túlfizetése volt - írja a szon.hu.

A férfi reklamált, visszakötötték a gázt, de a kikötés és a visszakötés díját követelik rajta.

Mint elmondta, vállalkozásai egyikében egy átlagos méretű gázkonvektor fűt. Erről is kapott egy számlát, amit meglátva majdnem elájult: több mint 400 ezer forint van rányomtatva.

 


Amikor rendszeresen átalányt fizet, egyetlen konvektorral egész nyáron, éjjel-nappal kellene fűtenie, hogy ekkora számla keletkezzen. Korábban a településen járt a gázkommandó, nála is ellenőriztek, mindent rendben találtak, nem volt csőtörés sem.

A vállalkozó kapott egy számlát, aminek a kitöltési dátuma elé dátumozták a befizetési dátumot. Még mindig nem érti, hogyan tudná határidőre befizetni a később kiállított, és még később postázott számlát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lap szerint a férfi megpróbálja az ügyfélszolgálaton tisztázni Magyarország csúcsfogyasztó gázkonvektorának ügyét.

 

Címkék: