Az év lakópark-botránya: perre készülnek

Pénzcentrum2010. augusztus 28. 11:02

Perre készül Algyő két ingatlancég ellen, amelyek azt hirdetik, mobilház-lakóparkot nyitnak a település határában, a fürdő mellett. A terület az önkormányzaté, és föl sem merült, hogy eladja - írja a Délmagyarország.

A hirdetés szerint a zöldövezetben kialakítandó mobilház-lakóparkba 130-450 négyzetméteres összközműves, korlátozott számú házhelyekre előjelentkezéseket fogadnak. A tervek szerint a mobilház-lakóparkban kialakításra kerül orvosi rendelő, gyógyszertár, élelmiszerüzlet, étterem, 24 órás gondnokság és őrzés-védelem, gyermekjátszótér, sportpályák, horgásztó, sőt kerti-party-park is. 



Nagyobb térképre váltás

A lap szerint az építtető tisztában van azzal, hogy a terület az önkormányzaté. A felvetésre, mi lesz, ha a település nem adja el a területet, azt válaszolták, hogy akkor majd találnak egy másikat.

A helyi polgármester szerint az önkormányzatnak egyáltalán nem áll szándékában eladni az ingatlant, amit a helyi strand bővítése céljából vásároltak meg. A képviselő-testület most azt vizsgálja, hogyan lehet - büntetőjogi vagy polgári perben - elégtételt venni a hirdetőkön. Mert ha nem is gyűjtenek pénzt a jelentkezőktől, a községnek erkölcsi kárt okoztak, és nem utolsósorban: félrevezetik az embereket.

Címkék: