Százmilliós széfet nyitott Sebestyén Balázs? Képeken az Év Háza

Pénzcentrum2010. augusztus 16. 16:58

Ingatlanpiaci szakértők szerint akár 100 millió forintot is megérhet az a ház, amelyet az RTL Klub és a Class FM sztárja vásárolt a Pest megyei Diósdon. Sebestyén Balázs nem bízta a véletlenre, olyan ingatlant választott, amely két évvel ezelőtt bezsebelte az Év Háza díjat. A műsorvezető több évnyi spórolás után mélyen belenyúlt a családi kasszába, de a teljes vételárat így is csak lakáshitel igénybevételével tudta finanszírozni.


A hatszobás ház eredeti hirdetésében még 129 millió forint szerepelt, de az irányárból jócskán engedett az eladó. A 860 négyzetméteres telken fekvő ház hasznos alapterülete 360 négyzetméter. A hírek szerint a volt tulajdonos a házban hagyja a luxuskonyha bútorait és a konyhagépeket.

A különleges építészeti megoldásokkal megálmodott és minőségi anyagokból felépített ház legalsó szintjén pihenő szaunát is kialakítottak, a terasz pedig olyan faburkolatot kapott, amely az egyik legellenállóbb a piacon.

Egy diósdi ingatlanközvetítő szerint a helyi családi házak átlagára 50-60 millió forint között mozog, de a kínálatban több tucat százmillió forint feletti, sőt néhány 200 millió forintot meghaladó irányáron hirdetett ingatlan is megtalálható.

Nem tudni pontosan, hogy a műsorvezető milyen összegű lakáshitelt vett fel, de a jelenlegi hitelpiaci környezetben nagyon nehéz több tízmillió forintos kölcsönhöz jutni. Csak hogy érzékeltessük a teher nagyságát, amennyiben Sebestyén például 50% önerővel rendelkezett, akkor a másik 50 millióra (9%-os THM-et és 20 éves futamidőt feltételezve) havonta 412 ezer forintot kellene törlesztenie.

Címkék: