Ma nyílik az első magyarországi automata benzinkút

Világgazdaság2010. április 29. 09:47

Ma nyitja meg az ország első teljesen automata üzemanyagtöltő állomását a dunaújvárosi Park Center parkolójában az Envirochem Kft. A fővárosi székhelyű, de a környező országokban több leányvállalattal is rendelkező regionális vállalatcsoport évi 20 milliárdos forgalommal rendelkezik.

Korábban a Metro áruházlánccal aláírt megállapodás keretében építettek 11 diszkont-kutat az országban, de hamarosan megnyitnak két töltőállomást a Praktikernél is. Koncepciójuk szerint a kutakat a jelentős vásárlóközönséggel rendelkező áruházláncok parkolóiban helyezik el.

Arra építenek, hogy az emberek szeretik a vásárlásaikat egy időben és egy helyen lebonyolítani, és ha tehetik (ráadásul diszkontáron), akkor meg is tankolják az autóikat. A társaság és a partnerei egymásnak generálnak többletforgalmat.

A társaság kútjai mindössze 250-300 négyzetméteresek, így az áruházaknak csak minimális parkoló-felületet kell feláldozniuk erre a célra. A társasság a következő 5-10 évben 50-100-ra emelni az ENVI-kutak számát.

Címkék: