Szigetet egy pesti lakás áráért? Itt a legolcsóbb magánparadicsomok listája

Pénzcentrum2010. április 17. 15:02

10. - 4. helyezettek Bár egy trópusi, minden luxussal felszerelt magánsziget a legtöbb embernek legfeljebb vágyálom lehet, egy kevésbé népszerű helyen fekvő és valamivel rosszabb klímával rendelkező vízzel körülvett saját földarab azonban korántsem megengedhetetlen ingatlan. A legolcsóbbak árai akár egy, Budapest belvárosában található lakás árával is összemérhetők. Íme, a világ egyik legismertebb szigetügynöksége által kínált 10 legjobb árú, jelenleg is eladó sziget.

10. helyezett: Lille Ramsø és Reipholmen (Norvégia)

A listán szereplő legdrágább ingatlan nem is csak egyetlen sziget, hanem egy két szigetből álló szigetcsoport. A Norvégia nyugati partjainál, a fjordok közelében elterülő szigetek 6,9 hektárnyi területet kínálnak leendő tulajdonosaiknak. A leírás szerint a partoktól 15 km-re fekvő szigeteken kellemes a klíma, a víz télen sem fagy be, a hőmérséklet nyáron 25 Celsius fokig emelkedik.


Az ügynökség szerint a halászati engedélyt könnyen meg lehet szerezni, de abban az esetben sincs gond, ha esetleg egyetlen hal sem akadna a horgunkra, ugyanis a legközelebbi étterem 10 perc hajóútra van. A szigetek ára 1,35 millió euró, nagyjából 355 millió forint.

9. helyezett: Kanári-sziget (New York állam, Egyesült Államok)

A kilencedik legdrágább szigetet nem az óceán vagy egy tenger, hanem a Szent Lőrinc folyó öleli körbe. A szigetről indulva mind Kanada, mind pedig az Egyesült Államok rendkívül gyorsan elérhető. A 995 ezer dolláros (kb. 193 millió forintos) árért a vevőé lehet a szigeten épült 6 hálószobás, jó állapotban lévő családi ház is, valamint 4 motorcsónak, további csónakok, a ház berendezése és a kerti traktor. A sziget területe 4000 négyzetméter.


8. helyezett: Komariyama-sziget (Japán)

A Komariyama-sziget Japán partjaitól mindössze 5 percre terül el. Az ügynökség leírása szerint a legközelebbi város 15 perc hajóútra van a sziget fehér homokos tengerpartjától, a környék kristálytiszta kék vizű. A szigeten valamivel több mint 3300 négyzetméter szabad terület van. Jelenleg nem áll rajta egyetlen épület sem, de építési engedély beszerezhető. A sziget ára 876 ezer amerikai dollár, nagyjából 170 millió forint.


7. helyezett Buena Vista (Panama)

A képek tanulsága szerint Buena Vista csak jó indulattal mondható egy önálló szigetek, bár az igaz, hogy az a terület (Isla del Rey), melyről félszigetként kinyúlik, független földterület Panama partjaihoz közel. A 6,9 hektáros terület a Csendes-óceán érintetlen trópusi paradicsoma. Páratlan élővilágával és gyönyörű homokos tengerpartjával ideális választás lehet a kikapcsolódásra vágyóknak. Ára: 750 ezer dollár, körülbelül 145 millió forint.


6. helyezett: Quay-sziget (Írország)

Az Atlanti-óceánon, Írország közvetlen szomszédságában terül el a Quay-sziget. A hatalmas, közel 10 hektáros terület apálykor akár gyalog is megközelíthető az Ír-szigetről, dagálykor azonban csak csónakkal lehet elérni. A sziget közepén romok találhatóak, az óceán felőli partszakaszán pedig egy kis világítótorony foglal helyet. A terület 400 ezer euróba, 105 millió forintba kerül.


5. helyezett: Løksøya- sziget (Norvégia)

A Løksøya- sziget Norvégia partjainál, a 10. helyezett szigetektől pár ezer kilométerrel északabbra, a sarkkörön túl található. A nagy, 18 hektáros szigethez egy kisebb sziget is tartozik. A két, vízzel körülvett területet leggyorsabban (mintegy fél óra alatt) Bodø város jachtkikötőjéből lehet megközelíteni. A szigeten csupán kisebb épületek állnak, melyek közül a legnagyobb házikó is csak 33 négyzetméteres. A norvég szigetek ára 350 ezer euró (92 millió forint) + átírási illeték.


4. helyezett: Partridge-sziget (Új-Skócia, Kanada)

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Partridge-sziget a kanadai Halifaxtól másfél órányi autóútra található Nagy Mushamush-tavon. A nyolchektáros szigetet teljes egészében erdő borítja. Az építési engedélyt a hatóságok csak fa szerkezetű házra adják meg. A sziget kikapcsolódásra kiváló, a tó vize tiszta, úszásra alkalmas, bár az év jelentős részében hideg. A terület ára: 275 ezer kanadai dollár, kb. 53,5 millió forint.


 

A legolcsóbb három sziget

3. helyezett: Mongon-sziget (Chile)

A sziget Chile fővárosától, Santiagótól 850 km-re délre fekszik egy 110 ezer fős város, Valdivia közelében. Az egyhektáros terület egy része dagálykor víz alá kerül, azonban nagyjából négyezer négyzetméter ilyen esetben is szárazon marad. A szigeten főként 100 éves gesztenyefák találhatóak, de akadnak rajta alma-, barack- és szilvafák is. A terület ára 195 ezer amerikai dollár, nagyjából 38 millió forint.


2. helyezett: Naomi-sziget (New York állam, Egyesült Államok)

A kéthektáros Naomi-sziget 145 km-re fekszik New York várostól a Hudson folyón. A szigeten túlnyomó részt erdő található, de egy felújításra szoruló táborhely is van rajta. A sziget ára 133 ezer dollár (kb. 26 millió forint).


A legolcsóbb sziget: Málna-sziget (Új Skócia, Kanada)


A mindössze 79 ezer kanadai dollárba (15 millió forint) kerülő Raspberry (Málna) sziget 3,2 hektáros szárazföldje bumerángot formáz az Atlanti-óceánban, Új-Skócia partjaitól két kilométerre. A terület az ügynökség szerint házépítésre kiváló, könnyen megközelíthető, a legközelebbi nemzetközi repülőtér 20 percre található. A szigetet a Golf-áramlat által fűtött kellemes hőmérsékletű víz veszi körül, így ideális helyszín lehet akár nyaraláshoz is.

(Képek forrása: TimesOnline / Vladi Private Islands)

Címkék: