Elkészültek a világ első földalatti golfklubjának tervei

Pénzcentrum2010. április 13. 16:58

A brit ReardonSmith tervezőiroda bemutatta a várhatóan 72 millió fontos (21,5 milliárd forintos) beruházási költségből megvalósuló földalatti szálloda és golfklub előzetes terveit. A projekt egy Londontól nyugatra elterülő természetvédelmi területen valósul meg, ezért volt szükség a szokatlan építészeti megoldásra.

A tervek szerint a területen egy 198 szobás ötcsillagos szálloda, egy luxus színvonalú élményfürdő, éttermek, bárok, üzletek, egy golfpálya és egy földalatti klubház kerül kialakításra. A megrendelő az a nemzetközi szabadidős ingatlanokkal foglalkozó Arkin Group, amely Claudel Venture építőipari holding egyik leányvállalata.

Elmbridge város önkormányzatának építésügyi hatósága már megkezdte a tervek engedélyezési eljárását. A jóváhagyás azonban még várat magára, mivel a természetvédelmi területen a szokásosnál szigorúbb szabályoknak kell megfelelni.

A tervezőiroda képviselője szerint az ingatlanok kialakítása során arra törekedtek, hogy az építmények belesimuljanak a természeti környezetbe. A szobák a talajszint alatt kerülnek kialakításra, az ablakokból a süllyesztett kertekbe ültetett növényeket látni, a zöldtető biztosítja a természet egységének háborítatlanságát.

A tervezők a felszíni ingatlanok helyett innovatív tervezéssel és intelligens építészeti megoldásokkal a föld alatt terjeszkedtek, így a zöldterület nem szenved károsodást. A megrendelő terveiben szerepel a helyi lakossággal és a városban működő vállalkozókkal való szoros együttműködés kialakítása. A helyszínre szervezett rangos programok vélhetően pozitív hatással lesznek a város gazdaságára (Forrás: Building magazin).

Címkék: