Sikertörténet! Kiemelt elismerésben részesült a Wienerberger

Pénzcentrum2010. április 7. 18:02

A kiemelt elismerést a magyar vállalat a Wienerberger konszern által kifejlesztett, a hazai piacra 2008 végén bevezetett POROTHERM PROFI DRYFIX márkanévre keresztelt, új falazási technológiáért kapta. A Magyar Innovációs Szövetség kiemelt elismerésről szóló oklevelét 2010. március 26-án a Parlamentben tartott Magyar Innovációs Nagydíj díjátadó ünnepségen vette át a Wienerberger Téglaipari zRt. nevében Norbert Schwarzmüller vezérigazgató.

Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, a bíráló bizottság elnöke az átadón elmondta: a zsűri a beadott pályázatok értékelésénél idén is több szempontot vizsgált, az innováció újszerűségén, gazdasági eredményességén túl, annak társadalmi hasznosságát is figyelembe véve. A magyar gazdaság számára fontos, hogy a vállalatok profitot érjenek el a termékfejlesztések, új technológiák meghonosítása által, de ezt a társadalmi szempontok, a környezettudatosság, energiahatékonyság szem előtt tartásával kell tenniük.

A POROTHERM PROFI DRYFIX építési rendszer, a Wienerberger Téglaipari zRt. innovációja, amelyet 2008 végén vezetett be a hazai piacra. Az új technológiának köszönhetően gyorsabb, gazdaságosabb és kiemelkedő hőszigetelő képességű falazat készíthető. Ráadásul ezzel az egyszerű, rendkívül gyors és száraz építési technológiával télen is (-5 C°-ig) folytatható a falazási munka. Az egyedi gondolkodásmód a termék értékesítésében is megjelenik, ugyanis a szükséges mennyiségű kötőanyag a tégla árában benne foglaltatik.

A Wienerberger 27 országban rendelkezik képviselettel és összesen 226 gyárat üzemeltet. A világméretű konszern, folyamatos innovációs tevékenységével az építőipar meghatározó piaci szereplője.

Címkék: