13 millió forinttal támogatja a társasházakat az Allianz

Pénzcentrum2010. február 15. 09:32

Újra pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra a társasházak az Allianznál az immáron hét éve tartó "Társ a házban" programban. Emellett az Allianz az ügyfelek tapasztalatait és javaslatait figyelembe véve megújította a Lakóközösségi Biztonsági Programját, amely egyetlen csomagban kínál biztosítási védelmet, pénzügyi szolgáltatásokat és megtakarítási lehetőségeket a felújítási munkák idejére is.

A jelenlegi gazdasági környezetben mindennél fontosabb meglévő értékeink és befektetéseink értékének megőrzése, valamint gyarapítása. A magyar családok többségének legnagyobb értéke saját otthona, így természetesen érdemes felkészülni az ingatlanpiacon bekövetkező változásokra, és védekezni a kedvezőtlen tendenciák ellen.

Ugyanakkor a takarékoskodás mellett a költséghatékony és innovatív megoldások kerülnek előtérbe, amelyek az állagmegóvásra, a felújításokra, valamint a fejlesztésekre, koncentrálnak. Ez különösen igaz a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor egyre megterhelőbb az emelkedő üzemeltetési díjak, közösköltségek kifizetése. "Ráadásul az anyagi lehetőségek miatt elmaradt karbantartások, felújítások okozta értékvesztés is a pénztárcákon érezhető. Nem elhanyagolható probléma ez, hiszen a lakóközösségek többségét érinti: a társasházak 70 százaléka kisebb-nagyobb, negyedrésze komoly felújításra szorul" - magyarázza Horváth Andrea vezérigazgató-helyettes.

Éppen ezért az Allianz továbbfejlesztette Lakóközösségi Biztonsági Programját a társasházak költséghatékony működésével kapcsolatos igényei és visszajelzései alapján. "Ennek megfelelően idén a felújítási munkák kerültek előtérbe, amelyek idejére is biztosítási védelmet, pénzügyi szolgáltatásokat és megtakarítási lehetőségeket kínál az Allianz" - állítja a vezérigazgató-helyettes. Az Allianz biztonsági programja 5 millió forinttól legfeljebb a beruházás költségének mértékéig terjedő, kamattámogatott kölcsönt nyújt, melynek futamideje lakás-takarékpénztári megtakarítás esetén 5-8 év, maximum 10 év. A kamattámogatás mértéke az első 5 évben a kamat 70 százaléka, a második 5 évben a kamat 35 százaléka.

Az Allianz a szükséges felújítási, javítási munkálatok megtervezéséhez díjmentes műszaki felmérést és tanácsadást, a szükséges lépések meghatározásához pedig szakmai tanácsadást biztosít, teszi hozzá a vezérigazgató-helyettes. A felújításokat követően ismételt helyszíni felmérés dönt a vagyonbiztosítás további díjkedvezményeiről. "A felújítások idejére és a munkák során szükséges valamennyi anyagra és eszközre a kiegészítő felújítás-biztosítás nyújt teljes körű védelmet. A lefedett kockázatok között az elemi károk mellett a betöréses lopás és az épületrongálás is szerepel" - magyarázza Horváth.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Az Allianz ügyfelei hetedik éve nyerhetnek vissza nem térítendő támogatást az összesen 13 millió forint értékű "Társ a házban" pályázat keretében, mely idén a vagyon- és balesetvédelemre, valamint az energiatakarékos beruházásokra fordítható. Gondoskodó kategóriában nagyobb támogatást ítélhet oda a zsűri. Környezetvédelmet szolgáló tervekkel pedig új Klíma különdíjunkra is pályázhatnak a társasházak és lakásszövetkezetek." - mutat rá Horváth Andrea, az Allianz vezérigazgató-helyettese.

Címkék: