Drága a fűtés, így spórolnak a szerzetesek

MTI2009. december 28. 09:32

Négy szerzetesrend együttműködik annak érdekében, hogy olcsóbban jussanak gázhoz, illetve villanyhoz - tájékoztatta Magyar Gergely, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tartományfőnöke az MTI-t.

A megállapodás keretében a piaristák, a jezsuiták, a bencések és a ferencesek vállalták, hogy együttesen, nagyfogyasztókként lépnek fel az immáron liberalizált energiahordozó-piacon a gáz- és áramszolgáltatóknál.

Magyar Gergely közlése szerint ezzel elérték, hogy olcsóbban jussanak ezekhez a szolgáltatásokhoz, hiszen minél nagyobb egy fogyasztó, annál olcsóbban kapja ezeket. A legutóbbi három hónapban, amióta ez az összefogás megvalósult, összesen 15 millió forintot takarítottak meg.

Mint elmondta, a szerzetesrendek közötti ilyen típusú együttműködést a Servitor Pro Multis Kft. koordinálja. Ez a társaság több szerzetesrend és a Portus Buda Group Zrt. közös vállalkozása. Célja, hogy a magyarországi szerzetesrendek, elsősorban az iskolafenntartók és más nonprofit szervezetek számára ingatlan- és pénzeszköz-kezelési szolgáltatás végezzen, továbbá e szervezetek közreműködésével olyan beszerzési társulásokat hozzon létre, melyek segítségével a jelenlegihez képest jelentős költségcsökkentést érhetnek el. A közösen felépített projekt célja, hogy az említett szervezetek időt, energiát és pénzt takarítsanak meg eredeti, elsődleges feladataik végzéséhez.

Címkék: