Méregdrága luxusvilla a föld alatt - káprázatos képekkel

Pénzcentrum2009. november 8. 11:02

Kétmillió fontos föld alatti luxusvillát építenek Manchester egyik elegáns elővárosában, Bowdonban. A környékbeli lakók egy része tiltakozik, a hatóság engedélyezte a terveket.

Nem mindennapi privát szférát vásárol magának az a vevő, aki megveszi a még az építés korai szakaszában álló Manchester melletti luxusvillát. A felszínen semmi sem fogja jelezni a külső szemlélő számára, hogy a telken bármilyen figyelemreméltó dolog van, csupán egy szerény bejárat és a postacím utal majd arra, hogy itt bizony laknak.


Valójában nem is akármilyen házat építenek a telekre. Belépve az ajtón egy csigalépcső fogadja a vendégeket. Ennek segítségévell lehet megközelíteni a föld alatt húzódó pazar 3 hálószobás, jakuzzis luxuslakást.


A ház kétszintes, a felsőbb szinten található a konyha, a nappali és egy hálószoba, az alsóbb szinten kap helyet a fitneszterem, az extrém méretű és kialakítású jakuzzi valamint két másik hálószoba. A tervező az épület középpontjába egy természetes fényben úszó átriumot álmodott meg.


A kivitelező azt ígéri, hogy Nagy-Britannia első földalatti háza egy hasonló kategóriájú hétköznapi háznál 75%-kal kevesebb fosszilis energiát fog felhasználni, a lakás fűtését ugyanis hőszivattyúkkal oldják meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A környéken lakók nem mind örülnek az extravagáns épületnek, mivel azt egy viktoriánus kastély helyére álmodta meg az építész. A tiltakozók szerint nem illik a környék stílusába a bunkerszerű kégli. Az előkelő szomszédok attól sem túlzottan boldogok, hogy a villát jó eséllyel egy diszkrécióra vágyó dúsgazdag focista fogja megvásárolni.

Azt, hogy egy ilyen villához milyen autó dukál, megtudhatod, ha ide kattintasz.

Címkék: