Így készülnek az olimpiára az angolok és az oroszok - képek

Pénzcentrum2009. október 10. 12:02

A 2012-es nyári olimpiának az angol főváros, London ad majd otthont, míg a 2014-es téli olimpiát a festői szépségű orosz városban, Szocsiban rendezik meg. A munkálatok mindkét helyszínen megkezdődtek, Londonban már a kivitelezésé a főszerep, míg az oroszok a tervezési fázis végén járnak.

2012 London

Az alábbi képen a kerékpáros versenyeknek otthont adó csarnok szerkezetépítési munkáit láthatjuk. A 6 ezer férőhelyes csarnok építési munkáit fél évvel ezelőtt kezdték meg, az alapozási szakaszon már túl vannak, most a szerkezetépítőkön a sor.

A helyszínen gőzerővel folynak a munkálatok, az egyedileg legyártott acélelemek összeállítása nagy precizitást követel meg a kivitelezőktől. Már körvonalazódni látszanak a lelátó felső szintjei, a tetőszerkezet a kerékpáros pálya vonalvezetését követi majd.

A munkásoknak egy 2500 egymásra épülő munkafázisból összeállított tervet kell követni, az aprólékosan megtervezett lépéseket nem ritkán többtíz méteres magasságokban kell végrehajtani.

2014 Szocsi

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A képen látható verzió lett a végleges változata a Szocsi Olimpiai Stadionnak. A 40 ezer férőhelyes létesítmény a tervek szerint az északi oldalon nyitott lesz, így az ellenkező oldalon ülő nézők elé lélegzetelállító kilátás nyílik a lesiklással kapcsolatos versenyszámoknak otthont adó Krasznaja Pojána hegyeire.

A szerkezetet egy véletlenszerűen tagolt üvegfelület borítja majd, az átadásra akár már 2012-ben sor kerülhet.

Címkék: