Budai kertes ház ötmillióból!

Pénzcentrum2009. október 8. 09:32

Akár ötmillió forintból is kertes házhoz lehet jutni a budai hegyekben, és még csak építési engedély sem kell hozzá. Mobilházakból épül mini-lakópark Budapesten - írja a Népszabadság.

A mobilházak építtetői elsősorban a panelból elvágyódóknak szánják az akár egy nap alatt összeállítható házat, amelyet a jogi szabályozás hiányosságai miatt építési engedély nélkül fel lehet húzni - állítja Gál Viktor, a Magyar Mobilház Kft. ügyvezetője.

A 18-24-30 négyzetméteres egységekből tetszés szerinti alaprajzú, felszereltségű és méretű házak építhetőek: beépített konyhabútortól a hidromasszázzsal felszerelt zuhanykabinig. Az ára felszereltségtől függően 5,5-6,5 millió forint.

Az infra- padlófűtéssel ellátott házak fűtési költsége tavaly a leghidegebb téli hónapokban sem haladta meg a 18 ezer forintot.

Meglepő módon a cég dunakeszi üzemében, illetve bemutatótermében nem a legszegényebb réteg érdeklődik, hanem inkább nyitott gondolkodású, többnyire fiatal, illetve világlátott emberek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Persze kell is némi vállalkozó szellem a mobil-lakóparkokba költözőknek, hiszen a III. kerületi minta-lakópark - a másik helyszín Soroksár - például közművesítetlen területen épül fel: elektromos áram van ugyan, de a vizet bevizsgált fúrt kút biztosítja, míg a szennyvizet korszerű biológiai berendezéssel tisztítják.

Ennek ellenére már most többszörös a túljelentkezés az első körben felépülő féltucatnyi házért, melyek közül a legtöbb karácsonyra már elkészül. A céget egyébként már megkereste egy alföldi önkormányzat is, amely a bérlakásra várókat helyezné el mobilházakban.

Címkék: