Tudatosan sértett törvényt Oszkó! Válságvilla képpel

Pénzcentrum2009. szeptember 24. 09:02

Bevallotta Oszkó Péter, hogy tudatosan követett el szabálysértést budai luxusvillája építésénél. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a statikus javaslatára történt a kihágás, a pincét kellett az engedélyezett tervektől eltérően, nagyobbra megépíteni - írja a Magyar Hírlap.

A II. kerület polgármestere szerint szomorú, hogy éppen egy jogalkotó tesz ilyen kijelentést, hiszen neki különösen ügyelnie kellene a jogszabályok betartására. A válságkezelő pénzügyminiszter lazán értelmezte az építésügyi szabályozást.

Az  ügyet egyedi hatósági építésrendészeti eljárással vizsgálja a polgármesteri hivatal. A lehetséges kimenetke közé tartozik, hogy bírsággal együtt fennmaradási engedélyt kap az ingatlan, vagy a hatóság elrendelheti az eredeti állapot visszaállítását, azaz a házat el kell bontani.

Forrás: Magyar Hírlap

Oszkó vállalná a fennmaradási engedéllyel járó büntetést, amit jogkövető állampolgárként azonnal befizetne. Az ingatlanpiaci árak szerint egy hasonló ingatlan ára 300-400 millió forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lap információi szerint Oszkó hetek óta nem fizette ki a festőket, akik levonultak az építési területről és otthagyták a minisztert.

Tízmilliós extra munkák az Oszkó-villán: itt a LISTA!

Címkék: