Tízmilliós extra munkák az Oszkó-villán: itt a LISTA!

Pénzcentrum2009. szeptember 23. 08:32

Még nem adták ki Oszkó Péter épülő luxusvillájának használatbavételi engedélyét, mert a pénzügyminiszter túlépítette házát - tudta meg a Magyar Nemzet. A tárcavezető a lapnak elmondta, hogy a vizsgálat azért indult, mert két vonatkozásban eltértek az eredeti tervektől.

A tervezők homlokzati vízeséssel akarták megvédeni az épületet a rovaroktól és a portól, de ez nem valósul meg, másrészt a statikusok javaslatára nagyobb alapot csináltak, hogy a ház biztosabban álljon, így az épület alatt 3 pincehelyiséggel több került kialakításra.

"Bízom benne, hogy nem kell lebontani az épületet" - mondta a pénzügyminiszter, aki kijelentette, hogy ha megbüntetik, akkor jogkövető állampolgárként azt tudomásul veszi és befizeti a kiszabott bírságot. A pénzügyminiszter arról is beszámolt, hogy információi szerint a II. kerületben még nem volt arra példa, hogy bontást rendeljenek el, ezt azonban a kerületi polgármester cáfolta.

A lap még beszámolt arról, hogy Oszkó Péter budai villája négyszintes lesz, s 400-450 négyzetméteres (a fejlemények alapján viszont az sem zárható ki, hogy még ennél is nagyobb). Várhatóan másfél hónap múlva már be is költözhetnek új tulajdonosai.

Címkék: