Az IKEA és a százmilliók: elszúrta a bankvezér!

Pénzcentrum2009. szeptember 21. 10:11

Különös lakberendezési ötlettel állt elő John Thain, a világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi vezetője. A Meryll Linch elnök-vezérigazgatója szerint elég lett volna IKEA-bútorokkal berendezni irodáját.

John Thain, a világ egyik legbefolyásosabb üzletembere, a Merrill Lynch befektetési bank elnök-vezérigazgatója nemrégiben 1,2 millió dollárt -azaz több, mint 220 millió forintot- költött New Yorki irodájának új bútoraira. Többek között vásárolt egy 35 ezer dolláros (6,5 millió forint) komódot és egy 25 ezer dolláros (4,6 millió forint) antik mahagóni asztalkát is.

 


A válság közepette -és a banki bónuszok megvonásának idején- azonban meglehetősen negatív visszhangot váltott ki a költséges lakberendezés, ezért Thain a napokban bocsánatot kért a luxuskiadás miatt.

Mint egy philadelphiai konferencián elmondta, most már úgy látja, hogy hibás lépés volt, és elég lett volna az olcsóságáról is híres svéd bútoráruházból új bútorokat vásárolnia: "Hibáztam, és ezért elnézést kérek. Ha visszacsinálhatnám a dolgot, ma már az IKEA-ból rendezném be az irodámat." -mondta.


Biztos, hogy az IKEA a legolcsóbb? Tízezrekkel drágult az IKEA: brutális számok 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Ahogy a hírt közlő amerikai gazdasági portálok ironikusan megjegyzik, az 1,2 millió dollár helyett már néhány száz dollárért be lehet rendezni egy irodát a svéd bútoráruház kínálatából. Az IKEA legújabb katalógusában mi is találtunk olyan összeállítást, mely kevesebb, mint 43 ezer forintért "komplett" irodabútor-szettet kínál. Ez pedig valóban számottevő különbség a 220 millió forinthoz képest.

 

Címkék: