Évi 300 ezres megtakarítás: magyar világújdonság!

Pénzcentrum2009. szeptember 17. 09:32

Új, korszerű energiaforrás jelent meg a főváros XXI. kerületében. A csepeli Csalitos utcai óvoda ugyanis Európában is újdonságnak számító technológia, az úgynevezett szolárparabola elvén működő napkollektort kapott -írja a Napi Gazdaság.

A szolár berendezés olyan környezetbarát, a fenntartható fejlődést elősegítő technológiai megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a csepeli óvoda éves földgázfelhasználását jelentősen, közel 1500 köbméterrel csökkentse. A magyar szakemberek által tervezett és gyártott innovatív berendezés hazánkban kevésbé ismert, ugyanakkor nagyon korszerű és energiatakarékos, segítségével az óvoda évente akár 300 ezer forinttal kevesebbet költ majd energiára.


Fotó: greenfo.hu


A parabola olyan korszerű vezérlő és mozgató rendszerrel rendelkezik, amely képes követni a Nap pályáját, mind a napon belül, mind az évszaktól függően. Ennek következtében a sugárzás hasznosítása szempontjából mindig a legkedvezőbb pozíciót foglalja el a hatalmas tükör.

A modern napkollektor annak a hat berendezésnek az egyike, amelyet az MVM Zrt. ebben az évben egészségügyi, oktatási és szociális intézmények részére telepít. A beruházásra biztosított támogatás összértéke meghaladja a 30 millió forintot

Címkék: