Bérelj celeblakást! Luxusotthonok álomkörnyezetben

Pénzcentrum2009. augusztus 28. 11:02

A válság előtt számos híresség szórt ki dollármilliókat egzotikus környezetben található nyaralókra, melyektől a szűkös kereslet következtében csak jelentős veszteséggel lehetne túladni. A luxusingatlanok magas fenntartási költségit azonban valamiből fizetni kell, ezért többen a nyaralók bérbeadása mellett döntöttek.

A sztárok között akad olyan, aki akár fél tucat ingatlant is összevásárolt a világ különböző pontjain, de ezek fenntartása egyre nagyobb gondot okoz. Egy ügynökség felismerte ezt a problémát és a hétköznapi emberek számára is elérhetővé tette, hogy a hírességek nyaralóiban töltsenek egy-két hetet.

A bérlők kiváltságának azonban ára van, a bérleti díjak heti 6-10 ezer dollár között változnak. Az ügynökség megbízói között szerepelnek mágnások, színészek és celebek egyaránt. Ezeket az embereket nem teszi gazdagabbá ez a néhány ezer dollár, de így nem saját zsebből, hanem a befolyó pénzből finanszírozhatják a fenntartási költségeket.

Az ügynökség olyan hírességektől kapott megbízást, mint Mick Jagger, Richard Branson, Bruce Willis, vagy Pierce Brosnan. A cég képviselője elmondta, hogy a legnépszerűbbek a Karib-térségben található célpontok, valamint Hawaii.

Címkék: