Sokat vár a piac a 15. Lakásvásártól

Pénzcentrum2009. augusztus 19. 19:02

Nyáron általában sem muzsikál túl jól a lakáspiac, idén azonban még az átlagosnál is siralmasabb volt a forgalom. Ezért ismét sokan várják, hogy akárcsak elmúlt tavasszal, most ősszel is újabb lendületet adjon a piacnak a szeptember 25-én kezdődő Budapesti Lakásvásár, melyet a szokott helyen, a Syma Sport- és Rendezvényközpont nagycsarnokában tartanak, immár 15. alkalommal.

Egyelőre úgy tűnik, hogy időarányosan nincs jelentős visszaesés a szeptemberi Lakásvásárra jelentkező cégek számában - mondta Borsi István, a Lakásvásár Kft. ügyvezető igazgatója. Már tavasszal, a válság kirobbanása után bő félévvel is látszott, hogy a jól bejáratott rendezvényen az ingatlanpiac kínálati oldala, a bankok és egyéb kapcsolódó szolgáltatást végző vállalkozások nem akarnak lemaradni a magyar lakáspiac legnagyobb seregszemléjéről. Borsi István kiemelte, persze a válság mindenhol érezteti a hatását, de aki a piacon maradást választja, az nem zárkózhat el a potenciális vevőjelöltektől, még ha esetleg kevesebb is van belőlük, mint korábban.

Külön hangsúlyt ad az őszi Lakásvásárnak, hogy októberben indul az új támogatott hitelprogram, mely a korábbiakhoz hasonló kamattámogatást nyújt a fiataloknak a forinthitelekhez, attól függő mértékben, hogy hány gyermekük van. Ez egy olyan kapaszkodó a mostani helyzetben, amit a vásárlóknak és a fejlesztőknek ki kell használniuk!

Ingatlanos szervezetek tagjainak, a Lakásvásár kiállítóinak és a sajtó képviselőinek ingyenes konferenciát tartanak a Syma Sport- és Rendezvénycsarnokban a Lakásvásár nyitónapján, a Magyar Ingatlanszövetséggel közös szervezésben.

Az előadók között lesz az Amerikai Ingatlanszövetség (NAR) elnöke, Belton E. Jennings, az Orosz Ingatlanszövetség alelnöke, egyben a FIABCI ENSZ megbízottja, Alexander Romanenko, valamint Marco Chen, a Beijing Real Estate Law Society vezetője Kínából. Magyarországot a hazai ingatlanszakma vezetőin túl szakpolitikusok képviselik majd.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az előadások elsősorban a válságból való kilábalás, a nemzetközi ingatlanos tendenciák és a magyarországi piaci helyzet, jogszabályi változások témáit érinti (Forrás: Origoingatlan).

Címkék: