Csillag született: 600 helyett csak 200 milliót kértek Hunvaldék

Magyar Hírlap2009. augusztus 18. 08:17

A Hunvald György vezette VII. kerületi önkormányzat még 2007-ben vált meg egyik stratégiai vagyontárgyától, a Csillag Áruháztól. A 600 millióra taksált üzletért a vevőnek  mindössze 200 milliót kellett fizetni, a nyomott árnak az is ellent mond, hogy a pince területét négyszer akkorának mérték, mint amekkora valójában.

Az Erzsébetváros egyik ékkövének tartott ingatlan adásvételére még 2007 áprilisában került sor, a 2530 négyzetméter alapterületű Csillag áruházhoz 200 millió forint + áfáért jutott hozzá a vevő (a Mazsihisz korábbi elnökének a cége), mely már korábban is számos értékes ingatlant vásárolt a kerületben. Ezek között akad olyan, melyeket már lebontottak, csak az épületek homlokzata maradt meg.

A Csillag Áruház helyén a világháború előtt az Ostende kávéház működött, a jelenlegi üzleti koncepció szerint az ingatlanok helyén szállodák és irodák kaphatnak helyet. Ez a modell a város más területein is működik, az azonban nem teljesen rendjén való, hogy valaki a belváros szívében 80 ezer forintos négyzetméteráron jusson hozzá egy háromszor annyira tartott ingatlanhoz.

A Magyar Hírlap birtokába jutott, az adásvételi szerződés mellékletét képező dokumentum szerint a pince alapterülete 1 279 négyzetméter, a valóságban azonban ennek alig a negyede. Ingatlanszakértők szerint a Rákóczi úti üzlethelyiségek piaci ára négyzetméterenként 250 ezer forint körül mozogtak 2007-ben, ennek alapján a Csillag Áruház minimum 600-625 millió forintot ért.

Címkék:
mazsihisz,