Bukás! A Nobel-díjas közgazdászt sem kímélte a válság

Pénzcentrum2009. augusztus 17. 12:02

A pangó amerikai lakáspiacon alig 600 ezer dollárt (114 millió forintot) kapott manhattani lakásáért a Nobel-díjas közgazdász, Paul Krugman. A szakember a befolyó vételárat és az elismeréssel járó pénzdíjat egy nagyobb lakásba fektette, pedig tisztában van vele, hogy tovább csökkenhetnek az árak.


Paul Krugman

Krugman négy évvel ezelőtt 540 ezer dollárért vásárolta a most eladott lakását, a felújítási munkálatok költségét is figyelembe véve azonban kevesebbet kapott érte, mint amennyit ráfordított.

A közgazdász a Nobel-díjjal járó 1,4 millió dollárra célozva egy interjúban megemlítette, hogy a közelmúltban pénzhez jutott, amiből - a lakáseladásból befolyó vételárral kiegészítve - egy nagyobb lakást vásárol.

A kiszemelt, szintén manhattani ingatlant tavaly márciusától nem sikerült eladni, a korábbi 2,5 milliós irányárat többször csökkentették. Az adásvételi szerződésbe végül 1,7 millió dollár került, bár a közgazdásztól kevesen tudják jobban, hogy az árak várhatóan tovább csökkenhetnek.

A világháború előtt épült társasházban található háromszobás lakás 2,7 méteres belmagassággal rendelkezik. A fürdőszoba és a konyha egyaránt ablakos, ami ritkaságszámba megy az ilyen ingatlanoknál. Krugman továbbra is birtokol egy házat New Jerseyben, ahol egyetemi előadóként is dolgozik.

Címkék: