Évekig nem tudott róla, végül kiderült a sokat érő titok!

Pénzcentrum2009. július 20. 16:02

Valóra válhat a Superman rajongók régóta dédelgetett álma, egy jótékonysági árverésen ugyanis végre összegyűlt annyi pénz, amiből megmenthető - az előbb képregényekből, majd a filmvászonról - a világ minden táján ismert szuperhős clevelandi "szülőháza". Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa jó negyedszázada vásárolta meg a házat úgy, hogy csak évekkel később derült ki, hogy 1933-ban Jerry Siegel ott álmodta meg a szuperhős figuráját.

Az ingatlan mára olyan rossz műszaki állapotba került, hogy az előzetes becslések szerint legalább 70 ezer dollár értékű felújítási munkára lenne szükség. A Superman rajongók erre a célra megalapították a Siegel & Schuster Alapítványt (Joe Shuster segített Siegelnek papírra vetni a Superman sorozat első verzióját) és várták a felajánlásokat.


Superman "szülőháza"

Az így összegyűjtött relikviákból és egyéb a sorozathoz köthető tárgyakból jótékonysági árverést szerveztek, melynek során valamivel több, mint 100 ezer dollár jött össze, így elhárult az ingatlan megmentésének anyagi akadálya. A rajongók szorgalma és kitartása eredményre vezetett, mint mondták számos híresség szülőháza napjainkban múzeumként működik, miért ne lehetne megmenteni egy kitalált hős "szülőházát" is?

Az alapítvány kiötlője elmondta, hogy megdöbbent, amikor sikerült fellelni Siegel szülőházát, omladozó vakolat és megkopott festés várta, de a tető is nagyon rossz állapotban volt. A hely azonban annyira megérintette, hogy mindenképpen meg akarta menteni a házat, különösen, hogy a társszerző Schuster szülőházát azóta már elbontották.

Címkék: