Végrehajtás! Nem bírja fizetni lakáshitelét a kegyvesztett sportoló

Pénzcentrum2009. július 2. 16:02

Végrehajtási értesítőt kapott az egyik NBA sztár, miután 217,5 ezer dolláros késedelembe esett a lakáshitelével. A korábban a Chicago Bulls, jelenleg a New York Knicks csapatát erősítő Eddy Curry elveszítheti kertvárosi otthonát, ahol két évvel ezelőtt ráadásul fegyveres rablók fosztották ki.

A bírósági papírok szerint a sportoló és felesége 2006.07.03-án írta alá a 3,7 millió dolláros hitelszerződést, aminek az utóbbi időben nem fizette a részleteit. A hitel eredeti futamideje 30 év volt, normál törlesztéssel 2036 augusztusáig kellett volna fizetni.


Eddy Curry

Az induló törlesztőrészlet 9,25 %-os kamattal 28 675 dollár volt, ami a törlesztési időszak első időszakában előbb 3,25 %-ra csökkent, majd a válság elmélyülésével 15,25 %-ra szökött fel. A helyi sajtó felvette a kapcsolatot a sportoló jogi képviselőjével, aki azonban nem kívánt nyilatkozni.

Curry házát alig egy évvel a költözés után fegyveres rablók fosztották ki, akik ragasztószalaggal kötözték meg a sportolót és feleségét, majd készpénzt és ékszereket követeltek.

Egyes hírek szerint a kosaras 34 millió dollárt keresett az elmúlt 5 évben, de az ügynöke állítólag rendkívül rosszul bánt a pénzzel, ráadásul jelenlegi csapatánál majdnem az ötödére csökkentették a fizetését.

Címkék: