Kilakoltatás jogerős határozat nélkül - van ilyen!

Magyar Hírlap2009. július 1. 09:17

Tegnap ért tetőpontjára egy budapesti család kálváriája, akik három évvel ezelőtt kötöttek lízingszerződést 50 millió értékben, tartozásuk miatt azonban el kellett hagyniuk lakásukat, holott a végrehajtásról szóló határozat még nem is jogerős.

A végrehajtó biztonságiakkal és rendőrökkel érkezett a család saját kezűleg épített házához, ahonnan a sajtó embereit is kizavarták - holott semmilyen jogszabály nem tiltja a nyilvánosságot.

V. László és családja 3 éve kötött lízingszerződést 50 millió forint értékben, azonban 300 ezer forintos törlesztőjük hamarosan duplájára emelkedett, még jóval a válság előtt. Mikor késedelembe estek törlesztésükkel, jelezték ezt a hitelezőnek, aki ennek ellenére 2007 márciusában felmondta a szerződést, és elzárkózott a kedvezőbb hitellel való kiváltástól.

Ekkor ügyvédhez fordultak, és úgy tűnt, bankhitelt is kapnak, míg végül mindegyik bank visszalépett. Eközben a család szerint a végrehajtásról szóló határozat úgy emelkedett jogerőre, hogy őket erről nem is értesítették, de amint megtudták fellebbeztek a bíróságon.

A szerződést egyébként az Argenta Lízing Zrt.-vel kötötték, melynek képviselője nem akart megszólalni a lapnak az ügyben.

Címkék: