Rendkívüli vagyonelkobzás: dühöng a hollywoodi bálvány

Pénzcentrum2009. június 30. 12:02

A spanyol ingatlanbotrány a hollywoodi csillagokat sem kíméli, ezúttal Antonio Banderas és Melanie Griffith került a szigorú hivatalnokok célkeresztjébe. A hivatalok szigorát jellemzi, hogy az első határozatban a nyaraló lebontására kötelezték a házaspárt, jelenleg a tengerparti sáv elkobzásánál tartanak a csatározások.

A Banderas házaspár már több mint tíz évvel ezelőtt vásárolta meg a területet, az akkori tulajdonos jogerős építési engedéllyel rendelkezett. Az első - bontásról szóló - határozatot azzal indokolták, hogy a spanyol születésű színész nem íratta át az engedélyt a saját nevére, tehát a nyaraló jogerős engedély nélkül épült.

A színész házaspár fellebbezést nyújtott be, melynek keretében igazolták, hogy az engedélyek átírása folyamatban van, így az épület maradhatott. A vita tárgyát ezt követően a partszakasz képezte, a legfrissebb határozat szerint át kell adni a medencétől a tengerpart felé eső területet az önkormányzatnak.

A drákói szigor furcsának tűnhet azok után, hogy az engedélyeket a korrupt hivatalnokok adták ki, bár jelenleg már mások ülnek azokban a székekben. Egy helyi lap szerint amennyiben elkobozzák a partszakaszt, úgy a házaspár nem élvezheti többé a medencét sem, mivel rögtön amellett húzódni az új telekhatár.

Az 5 millió dollárra becsült palota értéke a töredékére olvadhat, amennyiben elveszik a hozzá tartozó partszakaszt a házaspártól. A hivatalok ezzel az intézkedéssel a spanyol partokat kívánják megóvni a túlzott beépítéstől, de az ilyen esetekben ez a lépés már nem igazán célravezető. Banderas nem hagyja annyiban a történteket, a hollywoodi sztár és a marbellai városvezetés közötti csatározás tovább folytatódik.

Címkék: