Alkudni akartak, egy buszba terelték őket

Pénzcentrum2009. május 20. 16:02

Amerikai mintára a nyereségvadász lakásvásárlóknak az öreg kontinensen is megkezdődött a szervezett utak indítása a haldokló ingatlanpiacokra. Elsőként a több sebből vérző spanyol partokra indítottak ilyen járatokat, ahol újépítésű luxusingatlanokat akár féláron is meg lehet kaparintani.

A spanyol ingatlan-lufi kipukkanását követően amellett, hogy meredeken zuhanni kezdtek az árak még számos engedély nélküli projektre is fény derült. A hatóságok az ilyen ingatlanokat elbontatják, a befejezett, de eladatlan lakásokat pedig mélyen az eredeti ár alatt hirdetik.

A stagnáló piacon valamilyen vásárlást ösztönző akciót kellett szervezni, mivel a még életben maradt fejlesztők eladások nélkül képtelenek fizetni a hiteleiket a bankoknak, a veszteségekről és a csődbement vállalkozók tömegéről nem is beszélve.

Korábban: Vége! Spanyolországba költözik a TV2 sztárja

Számos eladásra kínált ingatlan már a korábbi finanszírozó bank tulajdonában van, a bajba jutott fejlesztők ellen lefolytatott végrehajtási eljárások során kerültek a pénzintézetekhez. Az általános kedvezmény 20-40 %-ra tehető, de vannak olyan projektek, ahol féláron kínálják az ingatlanokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az első túra május elején indult, amin jellemzően spanyol, német és orosz vevőjelöltek vettek részt. Az olcsó luxusingatlanokra vadászó érdeklődők közül volt, aki félmillió eurót fizetett egy korábban 1,1 millió euróra tartott ingatlanért.

A szervezők a sikerre való tekintettel további járatokat kívánnak indítani a közeljövőben.

Címkék: