Sötét ingatlanügylet Balatonvilágoson

Magyar Hírlap2009. május 15. 09:32

Jegyzőkönyvben maga Balatonvilágos jegyzője ismerte el nyilvánosan, hogy köze van a településen lévő egykori BM-üdülőhöz. A hivatalnok férje ingatlanirodát működtet a településen. A 14 ezer négyzetméteres, közvetlen vízkapcsolattal rendelkező üdülőt az állam tavaly elcserélte egy a parttól távolabb eső üdülőre.

Ingatlanközvetítést, értékbecslést, jogi tanácsadást és teljes körű ügyintézést kínál internetes portálján a családi vállalkozás. Bár a jegyzőnek a hivatalos iratok szerint nincs részesedése a cégben, csak férjének és férje testvérének. A hírek szerint az ingatlaniroda miatt több konfliktus alakult már ki a képviselő-testületi üléseken.

A jegyzőkönyvek szerint tavaly októberben a volt BM-üdülő ügye kapcsán az egyik képviselő felrótta a jegyzőnek a családi vállalkozás tevékenységét, aki eképpen reagált: "Te megélsz a háziorvosi praxisból, az én férjem meg ezáltal. A jegyzőnek nem lehet más jogviszonya. Nem titkoltam sohasem a BM-üdülőt." A volt BM-üdülő kapcsán a Hírlap által feltett kérdéseket a jegyző csak találgatásnak minősítette, majd leszögezte, hogy nem akar nyilatkozni és pletykák forrásává válni.

A tulajdoni lap alapján a 14 ezer négyzetméteres, közvetlen vízparti kapcsolattal rendelkező, volt állami tulajdonú terület csere útján egy magáncéghez került. A hírek szerint a cég saját közvetlen vízparti kapcsolattal nem rendelkező, teniszpályával, medencével ellátott üdülőjét cserélte a volt BM-üdülőre.

Címkék: