Se szocpol, se gyed: sok kilátástalan elhagyná ezt az országot

Pénzcentrum2009. május 3. 12:02

Nemrégiben a bankoknál többszörösére nőtt, nő az állami támogatások és a támogatott hitelek iránti igény. A bankok épp ezért arra számítanak, hogy a támogatott hitelek megszűnését követően valószínűleg az ügyfelek túlnyomó része deviza alapú hitelt fog igényelni, mivel az tisztán piaci feltételekkel igényelhető, a piaci kamatozású forint alapú hitelek ugyanis nagyon drágák.

Az ingatlanmagazin.com által feltett kérdésre, melyben azt kérdezték, hogy kit, hogyan érinti a szocpol, valamint a kamattámogatásos hitelkonstrukciók várható eltörlése, több mint kétezren válaszoltak. A válaszadóknak csupán 0,78 %-a igazolta a bankok elképzelését. A túlnyomó többség, azaz 41,71 % azt vallja, hogy a Bajnai-kormány intézkedéseinek hatására azon gondolkodik, hogy elhagyja az országot.

Feltételezhetően - amennyiben két választ is be lehetett volna jelölni -, akkor ezek a szavazók abba a csoportba is bekerültek volna, akik úgy gondolják, hogy állami kedvezmények nélkül soha nem jutnak lakáshoz. Ezt a választ egyébként nekünk a válaszadók majdnem 13 %-a jelölte be.

Tovább a teljes cikkre...

Címkék: